Skip to main content

Hier doen we het voor

Iedere pot wisselwaar spaart 'n plastic wegwerpverpakking uit de afvalstroom. Pot voor pot werken we samen aan afvalvrije wereld. Lekker bezig! Onze teller staat inmiddels op:

292.526

Bespaarde verpakkingen

Zo veel plastic verpakkingen…

In Nederland gebruiken we gemiddeld 1.500 plastic voedselverpakkingen per persoon jaar. Dat komt neer op een totaal van 26 miljard verpakkingen per jaar. Hiervan wordt nog láng niet alles gerecycled en het aandeel dat in de natuur terecht komt is groot. Dit zorgt ervoor dat dieren verstrikt raken in het plastic of het plastic opeten en dat mensen én dieren blootgesteld worden aan de plastic chemicaliën die in onze voedselketen terechtkomen. Daarnaast is al dit plastic in de natuur gewoonweg lelijk en zorgt het voor een enorme kostenpost om op te ruimen. Geen fraai verhaal dus. Laten we hier wat aan gaan doen!

Wat kun je doen?

Wij geloven dat alle verandering begint bij jezelf. Jij kunt al een hele bijdrage leveren aan het verminderen van de hoeveelheid plastic verpakkingen in Nederland. Hoe dan? Door het gebruik van statiegeld potten van Wisselwaar! Met Wisselwaar vind je jouw favoriete bio-basics afvalvrij verpakt in een stijlvolle pot. Zo heb je lekkere, gezonde producten maar dan zónder verpakking.

Hoe werkt dat dan?

Hartstikke simpel! Zoek jouw favoriete Wisselwaar product online, in de winkels van Ekoplaza óf in de betere biologische speciaalzaak. Je betaalt €0,70 statiegeld op de potten van Wisselwaar. Deze krijg je natuurlijk gewoon weer terug wanneer je de pot weer inlevert. Is je pot leeg? Dan ruil je ‘m dus gemakkelijk om voor een nieuwe.

Contact

Wisselwaar

Kempkens 1000
5465 PR Veghel
T: + 31 413 256700
E: info@wisselwaar.nl

Zakelijk

Heeft u zakelijke belangstelling? Neem contact op met Udea (Nederland) of Biofresh (België)

Verkrijgbaar bij

ekoplaza marqt foodmarqt

En de betere biologische speciaalzaak!